Näin teet vesimelonista grillin – ja 6 muuta hauskaa käyttötapaa hedelmälle

Vesimeloneita voi syödä ympäri vuoden, mutta mehukkaina ja virkistävinä hedelminä ne sopivat erityisen hyvin kuumiin kesäpäiviin. Viimeaikoina olen etsiskellyt luovia vesimeloni-ideoita heille, jotka haluavat viedä vesimelonit seuraavalle tasolle.

Keräsin parhaat ideat alla olevalle listalle, mutta jos sinulla on hyviä ideoita voit kertoa niistä Facebookin kommenteissa.

Vesimeloni grilli

Sheknows.com

Vesimelonista tehty grilli on sekä hauska tehdä, että hyvä tapa näyttää vieraillesi jotakin erikoista.

Koverra meloninpuolikkaat ontoiksi, laita sisälle tummia marjoja, ja laita tikkuihin hedelmiä ja marjoja. Käytä mielikuvitustasi! Eikö näytäkin hyvältä?

Tällainen on hieno yksityiskohta grillikutsuja varten. Voit katsoa kuvitettuja, englanninkielisiä ohjeita täältä.

Mehujää

Flickr

Terveellinen jälkiruokavaihtoehto! Sen sijaan että ostaisit kaupasta sokerintäyteisiä ja makeutusaineilla maustettuja mehujäitä, voit käyttää oikeata vesimelonia.

Laita tehosekoittimeen vesimelonia, hieman sitruunamehua, ja hunajaa. Sitten vain laitat muotit jäätymään. Yksinkertaista ja virkistävää!

Pizza-meloni

imgur

Tämä jälkiruoka on hauska valmistaa ja syödä lasten kanssa. Meloni-pitsan täytteenä voit käyttää hedelmiä ja pähkinöitä, tai mitä vain haluat.

Kuivatut melonisuikaleet

Facebook / Oasis Advanced Wellness

Miksi ostaa kaupan kalliita kuivattuja hedelmiä, kun voit tehdä niitä itse? Leikkaa melonin “hedelmäliha” irti, ja tee siitä ohuita suikaleita jotta neste haihtuu niistä nopeammin.

Laita suikaleet uunipellille ja kuumenna uunissa noin 50–60 asteessa.

Itsetehdyt karkit

Facebook / Super Healthy Kids

Pehmeitä karkkeja joiden tekemiseen tarvitset vain kolme ainesta? Ne ovat sokerittomia ja lisäaineettomia. Vieraskielisen reseptin löydät täältä.

Mehua suoraan melonista

Tee reikä meloniin, ja kaada mehut suoraan kannuun tai mukeihin. Se on helppoa, katso vaikka tästä.

Jaa tämä juttu Facebookissa, jotta kaverisikin voisivat hyötyä näistä vinkeistä kuumina kesäpäivinä!

Kati Pukki, [email protected]