Etusivu » Mökillä » Rakkaus mereen ja saariston kesään siivittää Tuuli Petäjä-Sirénin matkaa
Inspiraatio

Rakkaus mereen ja saariston kesään siivittää Tuuli Petäjä-Sirénin matkaa

tuuli-petaja-siren-kilpapurhehtija-purjelautailu-rs-X
tuuli-petaja-siren-kilpapurhehtija-purjelautailu-rs-X
– Kesä kaikissa asuissaan on kiehtova, sanoo kilpapurjehtija ja arkkitehti Tuuli Petäjä-Sirén, jolle Itämeri saarineen on aina ollut tärkeä. Kuvat: Valtteri Hirvonen

Meri, ulkoilu ja purjehdus ovat olleet kilpapurjehtija Tuuli Petäjä-Sirénin sydäntä lähellä jo lapsuudessa.

– Vanhemmillani on ollut aina purjevene, ja pienestä lähtien kesälomat vietettiin saaristossa mökkeillen ja veneillen. Purjehdimme pitkin Suomen rannikkoa kiintopisteinä sukulaisten ja tuttavien mökit. Samalla syntyi arvostus kauniita maisemia, merta ja rannikkoa kohtaan. Aina eivät päivät olleet aurinkoisia, vaan välillä luonto näytti villin luonteensa. Silloin tyrskysi ja oli harmaata. Mutta juuri se tekee Suomen luonnosta mielenkiintoisen.

Tuulin tulevan kesän suunnitelmat kytkeytyivät vahvasti Tokion olympialaisiin, joihin hänellä oli paikka lunastettuna. Nyt kun olympialaiset siirtyvät, suunnitelmat tarkentuvat vasta, kun kisoista saadaan lisää tietoa.

– Kisoihin valmistautuminen käynnistyi Australian MM-kisoissa helmikuussa. Olimme siellä koko perhe, mies ja kaksi tytärtäni. Maaliskuun Genovan kisat peruuntuivat koronan takia ja nyt sitten olympialaiset siirtyvät. Treenaan nyt mahdollisimman paljon kotivesillä tähdäten edelleen olympialaisiin. Leuto talvi on meidän kesälajien harrastajien kannalta siitä hyvä, että voimme aloittaa harrastuksen tavallista aikaisemmin.

Tuuli-huvila sai inspiraationsa saaristosta

Petäjä-Sirén on kilpapurjehtijan uran lisäksi opiskellut arkkitehdiksi. Viisi vuotta sitten hän rakensi puolisonsa kanssa oman hirsitalon ja innostui puurakentamisen tutkimisesta. Nyt työelämässä hän on saanut hyödyntää osaamistaan ja suunnitella oman lomakotimalliston. Sekin sai inspiraationsa saaristosta ja halusta tuoda luonto mahdollisimman lähelle ihmistä.

Petäjä-Sirén kertoo, ettei hän toimi aina täysteholla aamusta iltaan. Hän vain onnistuu yhdistämään asioita, jotka täydentävät ja tasapainottavat toisiaan.

Petäjä-Sirénin suunnittelema lomakotimallisto saa inspiraationsa saaristosta ja halusta tuoda luonto mahdollisimman lähelle ihmistä. Kuvat: Valtteri Hirvonen

– Käytin arkkitehtiopintoihini neljätoista vuotta. Jaksotin elämäni niin, että olympialaisten lähestyessä opinnot ja työt jäivät vähemmälle. Kun kisat olivat ohi, koitti opiskelun vuoro. Olen kiitollinen, että työnantajat ovat joustaneet ja kisojen lähestyessä olen saanut siirtää fokusta urheiluun. Puhtia riittää, kun sekä työ että urheilu ovat minulle intohimon kohteita.

Petäjä-Sirén iloitsee siitä, että on voinut yhdistää hänelle rakkaat asiat ja toimia aktiivisesti niiden hyväksi.

– Urheilu-uran siivittämänä olen päässyt mukaan sellaisiin hankkeisiin, jotka kiinnostaisivat minua muutenkin. Olen Itämeri-projektin kummi ja saanut sitäkin kautta hankkia luontokokemuksia ja tehdä tunnetuksi Itämeren suojelua. Toivon, että ihmiset saisivat omakohtaisen suhteen luontoon ja motivoituisivat sitä kautta tekemään tekoja ympäristön hyväksi.

Next article