Etusivu » Mökillä » Onni on suomalainen sauna
Sponsoroitu

Saunan löylyissä mieli lepää ja keho puhdistuu. Puulämmitteinen sauna
tarjoaa aina oman erityislaatuisen tunnelmansa.

Ainoa suomen kielen sana, joka tunnetaan ympäri maailman, on sauna. Saunominen on tärkeä osa suomalaista elämäntapaa ja hyvinvointia, ja perheet ja ystävät kokoontuvat saunomaan rentoutuakseen yhdessä. Sanotaankin, että maassamme on niin monta saunaa, että kaikki suomalaiset voisivat saunoa yhtä aikaa!

Suomi on valittu jo neljättä kertaa peräkkäin maailman onnellisimmaksi maaksi, ja yksi syy tähän voi hyvinkin olla saunomisessa. Suomalainen saunaperinne on lisätty myös Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon – niin ainutlaatuisesta asiasta on kyse. 

TylöHelo – maailman johtava sauna- ja höyryvalmistaja

Maailman johtavasta sauna- ja höyryvalmistaja TylöHelosta tuli vuonna 2017 sekä isompi että vahvempi, kun kaksi yritystä, ruotsalainen Tylö ja suomalainen Helo, yhdistettiin. Helo perustettiin alun perin Viipurissa vuonna 1919, jolloin se toimi Karjalan Sähkö Oy:n nimellä. 

– Yrityksen liikeideana oli ensin asentaa sähkövoimalaitoksia sekä ostaa ja myydä laitoksiin tarvittavia sähkölaitteita ja -koneita, TylöHelon Katrina Koskiluoma kertoo.

Talvisodan puhjettua yritys siirtyi ensin Viipurista Tampereelle ja sieltä Helsinkiin. 

– Ensimmäinen saunakiukaan prototyyppi esiteltiin yhden osakkeenomistajan kotona Käpylässä, ja yrityksen ensimmäinen sähköinen saunakiuas otettiin käyttöön vuonna 1949, Koskiluoma jatkaa. 

Helo-kiukaat ovat laadukasta suomalaista käsityötä, jotka edelleen valmistetaan Suomen eteläisimmässä kärjessä, luonnonkauniissa Hangossa.

Koskiluoma sanoo portfolion kasvaneen yrityksen mukana.

– Meillä on nyt täydellinen valikoima uusimpia hyvinvointituotteita, jotka perustuvat perinteisiin, mutta joita myös mukautetaan jatkuvasti asiakkaiden tarpeiden mukaan.

TylöHelon toinen tuotemerkki Kastor on Suomen vanhin sauna-alan tuotemerkki – Kastor Oy perustettiin talvella vuonna 1916. Puulämmitteisten Kastor-kiukaiden suunnittelussa on Koskiluoman mukaan onnistuttu yhdistämään moderni ulkonäkö, hyvät käyttöominaisuudet ja puhtaat löylyt.

– Kastorin kiukaat ovat kuuluisia ensiluokkaisesta laadustaan. Kiukaat ovat hyvin kestäviä.

TylöHelo
Kastor on Suomen vanhin sauna-alan tuotemerkki. Kuva: TylöHelo

Aito suomalainen kiuas, johon voi luottaa

TylöHelossa tiedetään, mitä maailman parhaan saunakokemuksen luomiseen vaaditaan. Lämpö ja puunkulutus on optimoitu vankalla teknisellä asiantuntemuksella. Laadukkaiden materiaalien käytöstä ei tingitä, oli kyse sitten miten pienestä yksityiskohdasta tahansa.

– Helo-kiukaat ovat laadukasta suomalaista käsityötä, jotka edelleen valmistetaan Suomen eteläisimmässä kärjessä, luonnonkauniissa Hangossa, Koskiluoma kertoo. 

Helo-kiukaat luovat aidon suomalaisen saunaelämyksen ja tuovat Suomen puhtaan luonnon lähemmäs saunojaa – missä tämä sitten onkaan. 

– Helo onkin toiminut suomalaisen saunaperinteen sanansaattajana viimeisen vuosisadan ajan ja vienyt saunomisen perinteitä ympäri maailman, Koskiluoma sanoo vielä.

Helo-tuotteet vievät Koskiluoman mukaan arjen saunakokemuksen uudelle tasolle innovatiivisten teknisten ominaisuuksien, helppokäyttöisyyden ja kauniin muotoilun ansioista.

– Tekemisemme ja kokemuksemme hyvinvoinnista erottavat meidät muista. Tuotteillemme ominaista sisäistä ylpeyden tunnetta ja aitoa kokemusta ei voi jäljitellä.

Next article