Etusivu » Mökillä » Mökkitontti voi löytyä myös matkailukeskuksesta
Sponsoroitu

Kari Männistö

myyntipäällikkö, Metsähallitus

Kuva: Pekka Koski

Metsähallituksella on tarjolla monenlaisia tontteja eri puolella Suomea sekä vesistöjen rannoilla että tuntureilla. 

Metsähallitukselta löytyy tontteja lähes kaikista Suomen matkailukeskuksista. Suosituimmat niistä ovat myyntipäällikkö Kari Männistön mukaan Ylläs, Levi, Iso-Syöte ja Saariselkä.

– Rauhallisempaa ja pienempää paikkaa hakevalle soveltuvat Olos, Luosto, Sallatunturi, Pikku-Syöte, Taivalvaara, Ukkohalla ja Paljakka. 

Rantatonteilla houkuttimena on upea suomalainen luonto. Tuntureiden matkailukeskuksissa on lisäksi tarjolla ympärivuotiset palvelut ja laaja valikoima harrastusmahdollisuuksia.

Työtehoa nostattavalle lenkille vaikka kesken päivän 

Matkailukeskuksissa tonttialueita löytyy niin palveluiden välittömästä läheisyydestä kuin kauempaa. Kaupat ja kahvilat ovat yleensä kävelymatkan päässä.

– Kaikille matkailukeskustonteille menee tie, niihin saa sähköt ja vedet sekä nopeat tietoliikenneyhteydet. Ne sopivat siten erinomaisesti työn ja vapaa-ajan yhdistämiseen, Männistö sanoo.

Männistö kertoo, että monet mökkivalmistajat ovat muokanneet mallistojaan niin, että mökkeihin on helppo järjestää etätyöpiste. Matkailukeskuksissa on myös erillisiä etätyötiloja, joissa voi työskennellä rauhassa.

– Moni arvostaa sitä, että harrastusmahdollisuudet ovat vieressä ja pienellä, työtehoa nostattavalla lenkillä voi käydä vaikka kesken päivän.

Rantatonteilla houkuttimena on upea suomalainen luonto. Kuvat: Metsähallitus / Vesan ilmakuvaus ja Petri Saarelainen

Rantatontti on edelleen monen unelma

Metsähallituksella on myös laaja valikoima rantatontteja eri puolilla Suomea. Niiden varustelutaso vaihtelee.

– On kaikilla mukavuuksilla varustettuja tontteja, mutta myös niin sanottuja erätontteja, joilla ei ole sähköverkkoa eikä vesihuoltoa, mutta sitäkin paremmat mahdollisuudet metsästykseen, kalastukseen, marjastukseen ja luonnosta nauttimiseen, Männistö kertoo.

Rantatonteissakin kysyntä on nyt niissä kohteissa, joista voi rakentaa ympärivuotisia lomanviettopaikkoja.

Tulevan kesän TOP 3 rantatontit:

1. Savonlinna, Kiviapaja

Valoisien mäntykangastonttien luonnonhiekkarannat avautuvat etelään tai länteen, ja pienempienkin järvien tonteilla on venevalkamaoikeus Pihlajaveden puolelle. Jopa saaritonteilla on kunnallistekniikka.

2. Heinävesi, Karjalansaari

Koloveden kansallispuiston kulmalla, Pilpan kanavan kupeessa on etelärantaisia tontteja sähköliittymin varusteltuna. Saareen on tieyhteys mantereelta, joten autolla pääsee perille asti. Oman tontin rannasta voi veneillä vaikka Saimaalle saakka!

3. Puumala, Laakko

Vain 10 minuuttia Puumalasta ja kivenheitto Saimaalta – Puumalan Laakkoon, Ummistonveden rannalle voi rakentaa vapaa-ajan asunnon tai omakotitalon. Reilunkokoiset tontit sijaitsevat hyvien yhteyksien ja erinomaisten palveluiden lähellä.

Tiesitkö?

Kaikki Metsähallituksen tontit on mahdollista myös vuokrata. Jos vuokratontille rakennetun mökin myy pois, sen ostajalla on edelleen mahdollisuus pysyä vuokralla tai ostaa tontti omakseen.

Mökki on myös helpompi myydä, kun ostaja pääsee vähemmällä rahalla mökkiin ja tonttiin kiinni. Yritykset voivat vähentää vuokrakulut verotuksessaan.

Next article