Etusivu » Grillaus » Tosi grillaaja ei pelkää lunta eikä kylmää
Grillaus

Tosi grillaaja ei pelkää lunta eikä kylmää

grillaaja
grillaaja
Kuva: Getty Images

Grillata voi ympäri vuoden – säällä kuin säällä. Yhä useammat suomalaiset ovat ymmärtäneet, ettei kaudella tai säällä ole väliä, kun on kyse herkullisen ruuan valmistamisesta. Nykyään grillit ovat kehittyneempiä, ja ihmiset uskaltavat kokeilla uusia ruokia myös grillatessa.

– Näen asian siten, ettei ole olemassa grillauskautta. Sinulla tulee vain olla hyvä grilli, jolla voit grillata ympäri vuoden, sanoo grillauksen asiantuntija Axel Thulé.

Laadukas grilli sopii Suomen talveen ilman ongelmia. Kannattaa kuitenkin suojata grilli, kun sitä ei käytetä.

– Oikeanlaisella grillillä voi grillata sekä kesällä että talvella. Ennemmin minun käy sääliksi kylmyydessä seisoskelevaa ihmistä kuin grilliä, Axel naurahtaa.

Täsmävinkit talvigrillaukseen

Talvella grillaavan kannattaa muistaa joitain yksinkertaisia ​​peukalosääntöjä. Kun sää on kylmä ja tuulinen, grilli tarvitsee enemmän aikaa lämmetä. Älä siis avaa kantta turhaan. Varmista myös, että sinulla on tarpeeksi kaasua, sillä talvella grillaus vaatii enemmän energiaa kuin lämpimällä säällä grillaus.

Talvigrillaukseen voi myös liittyä omanlaisensa tunne ja kokemus.

– Oma suosikkini on grillissä savustettu kala. Se on todellista herkkua, sanoo Thulé, joka mielellään käyttää grilliä juuri savustamiseen.

Grillaamiseen soveltuva lämpömittari mahdollistaa oleskelun sisätiloissa, kunnes älypuhelin ilmoittaa, että ruoka on valmis. Kyseessä on kytketty lämpömittari, joka on ohjelmoitu ottamaan ateriasi juuri haluamallasi tavalla.

Next article