Etusivu » Grillaus » Sipuli ja pekoni uudistaa klassikkon – helposti grillaus uudelle tasolle
Reseptit

Sipuli ja pekoni uudistaa klassikkon – helposti grillaus uudelle tasolle

sipuli-pekoni-grilli-lihapullat
sipuli-pekoni-grilli-lihapullat
Kuva: Getty Images

Mikä olisi parempaa kuin grillaaminen lempeän lämpimässä kesäillassa?

Grillaaminen perheen ja kavereiden parissa on mukavaa puuhaa, ja on hauska grillata kesävieraille jotakin odottamatonta ja yllättävää. Raikkaassa ulkoilmassa ruokakin maistuu aina hyvältä.

Herkullisten sipuliin ja pekoniin käärittyjen lihapullapommien reseptin on Traegerilta. Voit helposti muokata reseptiä makujasi vastaavaksi. On vaikea kuvitella, että kukaan vieraistasi valitsisi grillimakkaraa tai kuivaa kanafilettä saatuaan tämän lihapullan lautaselleen.

Katso vain lopputulosta, niin vesi herahtaa kielelle.

Tarvitset:

  • 450g jauhelihaa
  • 2 keltaista sipulia
  • 1 pakkaus pekonia
  • vajaa 1 dl kutakin: persiljaa, paloiteltuja sieniä ja silputtua sipulia
  • 1 rkl ketsuppia
  • 1 tlk soijakastiketta
  • 1 tlk Worchersterkastiketta
  • 1 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 rkl grillikastiketta
  • 0,5 dl korppujauhoja
Kuvat: Traeger grills

1. Aloita kuumentamalla grilli. Optimaalinen lämpö olisi noin 105-110 astetta. Jos sinulla ei ole grilliä, voit myös käyttää tavallista uunia. Kesällä ruokaa on kuitenkin mukavampi laittaa ulkona, kun sisällä lämpötila saattaa jo muutenkin nousta auringon paahteista.

2. Leikkaa sipuleista ylä- ja alaosat pois, ja ota niiden sisältö talteen. Valitse isoimmat palaset lihaa varten, ja silppua pienemmät.

Kuvat: Traeger grills

3. Laita sipuli syrjään, ja sekoita jauheliha pienten sipulinpalasten, persiljan, ja paloiteltujen sienien kanssa. Samaan syssyyn menevät myös mausteet, ruskea sokeri ja korppujauho.

4. Tee jauhelihasta palloja, ja laita ne kahden ison sipulipalasen väliin.

Kuvat: Traeger grills

5. Kiedo sipuli-lihapullien ympärille kolme pekonisuikaletta. Voit käyttää hammastikkuja, jotta pekonisuikaleet pysyvät paikoillaan.

6. Paista 110 asteessa 40 minuuttia. Ota ne sitten pois ja sivele grillikastikkeella. Jos paistoit sipuli-jauhelihapullia uunissa, voit sen jälkeen grillata niitä kunnes niiden väri ja pinta ovat täydellisiä.

Lopputulos: Herkulliset pekoni-lihapulla-sipulipommit, jollaisia vieraasi eivät varmasti ole ennen maistaneet. Ne ovat lihaisia, suolaisia, täyttäviä – ja herkullisen näköisiä.

Jaa tämä resepti, jos haluat saada tällaisia lihapullia seuraavalla kerralla, kun sinut kutsutaan grillijuhliin. Jos luova grillausvaihde jäi päälle, katso myös resepti oluttölkkihampurilaiseen!

Next article