Etusivu » Grillaus » Sipuliin ja pekoniin käärityt lihapullat vievät grillauksen uudelle tasolle
Reseptit

Sipuliin ja pekoniin käärityt lihapullat vievät grillauksen uudelle tasolle

sipuli-pekoni-grilli-lihapullat
sipuli-pekoni-grilli-lihapullat
Kuva: Getty Images

Mikä olisi parempaa kuin grillaaminen lempeän lämpimässä kesäillassa?

Grillaaminen perheen ja kavereiden parissa on mukavaa puuhaa, ja on hauska grillata kesävieraille jotakin odottamatonta ja yllättävää. Raikkaassa ulkoilmassa ruokakin maistuu aina hyvältä.

Herkullisten sipuliin ja pekoniin käärittyjen lihapullapommien reseptin on Traegerilta. Voit helposti muokata reseptiä makujasi vastaavaksi. On vaikea kuvitella, että kukaan vieraistasi valittaisi grillimakkaraa tai kuivaa kanafilettä saatuaan tämän lihapullan lautaselleen.

Katso vain lopputulosta, niin vesi herahtaa kielelle.

Tarvitset:

  • 450g jauhelihaa
  • 2 keltaista sipulia
  • 1 pakkaus pekonia
  • vajaa 1 dl kutakin: persiljaa, paloiteltuja sieniä ja silputtua sipulia
  • 1 rkl ketsuppia
  • 1 tlk soijakastiketta
  • 1 tlk Worchersterkastiketta
  • 1 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 rkl grillikastiketta
  • 0,5 dl korppujauhoja

Aloita kuumentamalla grilli. Optimaalinen lämpö olisi noin 105-110 astetta. Jos sinulla ei ole grilliä, voit myös käyttää tavallista uunia. Kesällä ruokaa on kuitenkin mukavampi laittaa ulkona, kun sisällä lämpötila saattaa jo muutenkin nousta auringon paahteista.

onionbomb11

Leikkaa sipuleista ylä- ja alaosat pois, ja ota niiden sisältö talteen. Valitse isoimmat palaset lihaa varten, ja silppua pienemmät.

onionbomb2

Laita sipuli syrjään, ja sekoita jauheliha pienten sipulinpalasten, persiljan, ja paloiteltujen sienien kanssa. Samaan syssyyn menevät myös mausteet, ruskea sokeri ja korppujauho.

onionbomb31

Tee jauhelihasta palloja, ja laita ne kahden ison sipulipalasen väliin.

onionbomb4

Kiedo sipuli-lihapullien ympärille kolme pekonisuikaletta. Voit käyttää hammastikkuja, jotta pekonisuikaleet pysyvät paikoillaan.

onionbomb5

Paista 110 asteessa 40 minuuttia. Ota ne sitten pois ja sivele grillikastikkeella. Jos paistoit sipuli-jauhelihapullia uunissa, voit sen jälkeen grillata niitä kunnes niiden väri ja pinta ovat täydellisiä.

onionbomb6

Lopputulos: Herkulliset pekoni-lihapulla-sipulipommit, jollaisia vieraasi eivät varmasti ole ennen maistaneet. Ne ovat lihaisia, suolaisia, täyttäviä – ja herkullisen näköisiä.

Jaa tämä resepti Facebookissa, jos haluat saada tällaisia lihapullia seuraavalla kerralla, kun sinut kutsutaan grillijuhliin.

Next article