Etusivu » Grillaus » Kesäherkut grillistä – ammattilaisen grillausvinkeillä onnistut
Niksit

Kesäherkut grillistä – ammattilaisen grillausvinkeillä onnistut

grillaus-vinkit
grillaus-vinkit
Kuvat: Weber ja Aila Salminen

Grilliruoan tuoksu ja maut kuuluvat suomalaiseen kesään. Millaisilla välineillä ja miten onnistut parhaiten? Kokki Marko Suksi kertoo parhaat vinkkinsä ja reseptinsä grillaukseen.

–Grillissä voi valmistaa aivan kaikkea mitä kotiuunissa tai -liedelläkin, jopa kokonaisia aterioita alkupaloista jälkiruokiin. Grillaamalla ruokaan saadaan vain enemmän makua, kertoo kokki ja yrittäjä Marko Suksi.

Esimerkiksi perinteinen pallogrilli taipuu monenlaiseen: sillä voi savustaa, tehdä vartaita ja jopa pizzaa. Pallogrillin käytössä lämmönhallinta ja oikeanlaisen hiilloksen tekeminen ovat olennaista. Hiilille tippuvat lihan nesteet tuovat aromeita ruokaan.

–Tämän hetken kuumimpia grillaustrendejä ovat erilaiset burgerit, kalaruoat ja amerikkalainen barbeque-savustus.

Next article